Di̇rsek Ağrısı08/04/22 01:38
Di̇rsek Ağrısı Nedir?
Dirsek ağrısı, dirsek eklemini oluşturan yapılardan herhangi birinin hasar görmesi sonucu meydana gelmektedir.
Dirsek ağrısı, dirsek eklemini oluşturan yapılardan herhangi birinin hasar görmesi sonucu meydana gelmektedir.
Dirsek Ağrısının Yaygın Nedenleri Nelerdir?
Dirsek ağrısının yaygın nedenleri arasında şunlar olabilir:
Dirsek çıkığı : Dirsek çıkığı , eklemi oluşturan kemikler, uzanmış bir elin üzerine düştüğünüzde olduğu gibi hizadan çıkmaya zorlandığında meydana gelir. Ayrıca motorlu taşıt kazaları gibi herhangi bir travmatik yaralanmadan da oluşabilirler. Dirsek yerinden çıktığında şiddetli ağrı, şişlik ve kolunuzu bükme yeteneğinde eksiklik yaşayabilirsiniz. Bazen dirseğiniz boyunca uzanan arterler ve sinirler yaralanabileceğinden, elinizi hissedemezsiniz veya bileğinizde nabzınız olmayabilir.
Dirsek kırıkları: Bir kırık, dirsekte yaygın bir yaralanmadır. Dirsek kırıkları, uzanmış bir bilek üzerine düşme, dirseğe doğrudan çarpma veya dönmelerden oluşan yaralanmasından kaynaklanabilir. Dirsek kırıkları şiddetli ağrıya, şişmeye, hassasiyete ve hareket etmede zorluğa neden olabilir. Bir kırık şüphesi varsa, doktorunuz tarafından acil müdahale gereklidir. Kemikte bir yer değiştirme gözlemlenirse genellikle cerrahi gerekir.
Tenisçi dirseği/golfçü dirseği: Tenisçi dirseği, dirseğin dış tarafındaki kasların iltihaplanması, dirseğin iç tarafındaki tendinit ise golfçü dirseğidir. Kolların aşırı kullanımı veya ele travmatik bir darbe tenisçi dirseğine veya golfçü dirseğine neden olabilir. Bu yaralanmalar, özellikle el ve bilek kullanımı ile ön kola doğru yayılan, etkilenen kaslarda şiddetli ağrı ve hassasiyete neden olabilir.
Etkilenen kısmın yeterli dinlenme ve hareketsizliği kasların iyileşmesine yardımcı olur ve aktivitelerin değiştirilmesi daha iyi iyileşmeye yardımcı olur. Ağrı ve iltihabı hafifletmek için ağrı kesici ilaçlar önerilebilir. Isı tedavisi, ardından germe ve kuvvetlendirme egzersizleri ve ardından buz masajı faydalı olabilir.
Tendinit: Tendinit, bilekteki tendonlardan herhangi birinin iltihaplanmasıdır. Enflamasyonu azaltmak için genellikle yeterli dinlenme, splintleme, buz uygulaması ve nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar ile tedavi edilir.
Ağrıya, şişmeye, renk değişikliğine, uyuşmaya veya karıncalanma hissine veya iki veya üç günden fazla süren dirseğin anormal pozisyonuna neden olan herhangi bir sorun, nedenini belirlemek ve mümkün olan en kısa sürede en iyi tedaviyi almak için doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir. .
Not: Bu makale bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi için Ortopedi Doktoru'na Danışmalısınız
Sosyal Medyada Paylaşın